söndag 24 januari 2010

Snurr

Jag blir ofta förvånad när jag dagen efter läser inlägg jag har gjort på "fyllan", dvs efter jag har tagit mina sömnpiller kvällen innan. Jag läste mitt inlägg igår och förstod knappt vad jag babblade om. Så snurrig var jag inte tidigare, det är faktiskt lite skrämmande. I morse hittade jag en tallrik med tinade jordgubbar i kylen efter jag hade tagit fram och tinat jordgubbar för dagens frukost tillsammans med yoghurt och flingor. Jag hade inget som helst minne av att jag hade förberett det. Det var ju smart, synd jag inte använde mig av det! Men imorgon är en annan dag. Om jag kommer ihåg tallriken dvs...

Det dåliga minnet handlar inte bara om aktiviteter gjorda under sömnpillerpåverkan utan det är ofta jag frågar om saker eller gör saker jag redan har gjort. Så sent som för några minuter sedan hittade jag ett nytt och grant rött usb-minne på sambons skrivbord som jag inte sett tidigare. Det hade jag tydligen redan frågat om.

Sådana småsaker händer hela tiden. Det är allt lite läskigt att inte komma ihåg vad jag gör och säger! Minnet är inte riktigt lika uselt vad gäller saker jag skall göra, inte det allra viktigaste i alla fall. Rådet att anteckna hjälper inte för min del eftersom jag hinner glömma vad jag skall skriva upp innan jag hinner komma till papper och penna. För den delen kan jag glömma att jag skall hämta papper och penna på vägen dit. Så kan jag hålla på större delen av en dag. Inte konstigt jag är trött!

Det jobbigaste är när jag glömmer saker precis när jag är på väg att göra det. Exempelvis när jag är på väg någonstans så kan jag för små stunder glömma vart jag skall, då får jag rådbråka min stackars hjärna och riktigt pressa fram informationen och det är oerhört energikrävande. Jag kan ha en tid på sjukan och promenera dit men säkert 10 gånger under promenaden får jag fundera på vart jag är på väg, skall jag ta blodprov, skall jag till cytostatikamottagningen, kurator, sjukgymnastik eller är jag bara på väg genom sjukhusområdet.

Och under tiden jag har skrivit detta har jag fått ta små pauser för att försöka komma ihåg vad det var jag hade tänkt skriva. Det är ofta jag har satt mig för att uppdatera bloggen och behövt skriva om annat för jag har inte kommit ihåg min ursprungliga tanke.

Jag vill ha min gamla hjärna tillbaka!

1 kommentar:

  1. Känner igen mig. Gick in i den stora väggen o minnet, hjärnan blev till...mos. Skrämmande.Det har tagit tid,lång tid men succsivt har funktionerna kommit åter. Allt eftersom stressnivåerna sjunkit har jag återerövrat mig själv.Har inte hunnit läsa in vad din minnesstörning beror på men sänder mina tankar om upplevelsen, /brittis

    SvaraRadera