måndag 7 mars 2011

Duktig eller ej?

Jag vet inte om jag skall säga att jag har varit duktig eller oduktig idag. Det beror på hur man ser det. Och spelar det egentligen någon roll? Varför måste jag hela tiden göra en massa saker?

Idag har jag:
dammat hela lägenheten överallt (vilket typ aldrig görs!)
städat porslinsdelarna i badrummet (alltså ej golv)
torkat rent på "omöjliga" ställen (ställen man vanligtvis inte tänker på)
sorterat och organiserat papper
organiserat och sorterat pärlor
sorterat och organiserat dekorationsmaterial till mitt skapande
slipat och målat en pluttebänk, två ljusstakar, en ljuslykta och en ostbricka
bäddat rent i sängen och eftersom jag inte har mangel strök jag dem (att lägga sig på skrynklor är samma sak som att lägga sig på smutsiga lakan tycker jag)
tvättat lakanen
lagat några hål i kläder
BADAT

När jag började med allt tänkte jag att jag skulle sluta vid 12. Jag fick lägga ner vid 6 för jag hade fått en sådan huvudvärk och tur var nog det. Men jag har tagit det lugnt, inte stressat så jag känner mig ganska ok ändå. Jag är ensam hemma och det har varit lugnt och skönt.

Lägenheten skall storstädas och jag skall baka till lördag men jag tar det etappvis eftersom jag vet hur dålig jag kan bli. Förra gången jag hade besök försökte jag inbegripa min sambo i min etappvisa städning och fixning för att minska stressen men det blev precis tvärtom. Imorgon, imorgon, imorgon fick jag höra. Så denna gången gör jag allt själv. Ärligt talat blir det faktiskt mindre jobb och mindre stress för mig.

Jag har en bit kvar till att kunna göra färre saker men jag är ändå glad att jag åtminstone har saktat ner på farten i det jag gör, det är bra och det behövdes.

Nu väntar jag bara på att torktumlaren skall bli färdig så jag kan vika ihop tvätten. Det går inte att överlåta det till sambon när han kommer hem för han viker ihop det så slarvigt så det blir jätteskrynkligt och ogillar som sagt skrynklor i sängen. På lakanen alltså, själv har jag en del men de flesta får nog vara kvar.

Och jag ser enormt mycket fram emot att lägga mig nybadad i en ren och skrynkelfri säng. Det är en enorm njutning! Hör du ett aaaaahhh om sådär en halvtimme kan det vara jag!

1 kommentar:

  1. Jeez vilket arbete. Bra att du tar det sakta! :) Blir helt trött när jag läser, men kanske är du i bättre form än vad jag är :)

    SvaraRadera