måndag 6 juni 2011

AF

Imorgon är jag välkommen på ett informationsmöte till Arbetsförmedlingen om jobb- och utvecklingsgarantin.

Jag har ingen aning om vad det kommer att innehålla. Dock är jag en smula bekymrad över att tiden är två timmar. Längden som sådan är inte ett problem men jag hoppas innerligt att det inte innebär att det är information hela tiden för det klarar jag inte. Jag kan inte lyssna på någon så länge, jag vissnar långt tidigare.

Det primära beskedet jag fick av min handläggare var att jag skulle få lov att behålla henne...eller hon mig beroende på hur man ser på det! I förra veckan nåddes jag dock av meddelandet att det inte skulle gå trots allt då hon har fått order om att släppa sina "kunder" eftersom hon har för många kvar. Ja, kunder kallas vi fast inte känner jag mig som en kund där!

Men jag antar att morgondagen även innebär att jag får besked om en ny handläggare och att det även skall vara en bra sådan. Jag har ju blivit bortskämd med fantastiska människor omkring mig och jag fortsätter gärna med ett sådant entourage!

Jag undrar bara hur lång tid det kommer att ta innan jag vänjer mig vid att jag är inskriven på Arbetsförmedlingen. Några månader efter gymnasiet är den enda perioden som jag har hört hemma där. Tycker jag i alla fall. För har man anställning är det märkligt att vara inskriven hos AF är i varje fall min åsikt. Men nu när jag är där hoppas jag på att det går framåt. Jag vill arbetsträna, jag vill ut! Dock har jag insett att min återhämtning tar och kommer att ta betydligt längre tid än vad jag ville. Men ju snabbare jag accepterar det och börjar leva efter det, desto snabbare kommer jag att komma tillbaka. Vilken paradox men ändå lika sant.

Ersättningsnivån är tyvärr enbart 65% av lönen vilket innebär...inte många pengar alls i veckopeng! Det är en anledning till att jag kommer att ha svårt att slappna av och ge mig själv tid för återhämtning men jag behöver det och jag skall försöka sänka min aktivitetsnivå.

Men som kära K från Vidarkliniken sade till mig när hon såg att jag var trött...
Gå och lägg dig (mig)! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar