måndag 10 september 2012

252

Mitt sängbord visade spår efter gårdagens medicinsnurr. Efter en snabb räkning ser jag att gårdagens medicinätande blev ett intag på 252 gram choklad. Herregud!!!

Den ena medicinen ger biverkningar som gör att jag måste ta andra mediciner och en tredje medicin gör att det blir totalknas. Sömnpillerna som jag behöver ta på grund av en annan medicins biverkningar är kända för att ha märkliga bieffekter. Jag har tagit dessa mediciner i många år men märkte aldrig av snurret innan jag började med Tamoxifen. Det är som att det är en katalysator som startar upp en mängd konstiga reaktioner i kroppen.

Choklad har på något sätt blivit en trötthetsdrog. Istället för att vila när jag är trött äter jag choklad. Istället för att äta mat när jag är hungrig äter jag choklad eftersom jag är för trött för att tänka och göra något annat. Den viktigaste strategin för en bättre mathållning för mig är planering, planering, planering. Jag behöver planera måltider, meny, inköp och tider. Men just planering är det som faller bort först när jag är trött.

Jag äter ju mycket choklad och det vet jag ju om. Men skall jag göra det föredrar jag att göra det när jag typ är vaken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar