torsdag 28 april 2011

Lönlös löneförhöjning

Jag svär vanligtvis inte.
Nu önskar jag dock att jag hade tillgång till målande och eldiga kraftuttryck.

Min goa handläggare på AF trollade till en löneförhöjning på 23% bara sådär, vilket var något jag har försökt få till stånd i flera år. Sedan dess har jag kämpat för att få den att gälla. Men det går inte.

Min ersättning är baserat på lönen jag hade tidigare. Men den löner har alltså hållits nere under många år av min arbetsgivare. Med min dagslön (utan den icke fruktbara löneförhöjningen) går jag miste om minst 5000 kr per månad. Pengar som jag förlorar eftersom jag blev sjuk/skadad av mitt arbete.

Eftersom jag blev utförsäkrad hamnade jag (trots arbete) hos Arbetsförmedlingen. Där uppbär jag aktivitetsstöd som är baserat på min (oerhört låga) A-kassa men det är Försäkringskassan som betalar ut pengarna. Vid 6 samtal med A-kassan har jag fått ganska exakt 6 olika besked på vad som gäller. En av gångerna sades det att jag skulle skicka in det nya lönebeviset vilket jag gjorde. Sedan väntade jag på besked, inget hände. Igår ringde jag upp igen och fick ny information.

Denna gången skulle jag ringa till FK och be dem skicka ett nytt intyg vilket jag gjorde. FK visste inte vad jag pratade om.

Hade jag fått sjukpenning hade det räknats upp men alltså inte när det gäller A-kassan och/eller aktivitetsstödet. Det är skit.

Dessutom har mina A-kassedagar tagit slut och jag kommer from söndag inträda i jobb och utvecklingsgarantin. Min ersättningsnivå under denna aktivitet kommer att ligga på 65% av min inkomst. En inkomst som ligger sådär 30% under vad jag borde ha.

Kan det verkligen få lov att gå till så här...
....svar till förtvivlad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar