lördag 4 augusti 2012

Paus men ändå inte

Jag har tagit några dagars datorpaus. Det var egentligen inget medvetet, det bara blev att jag inte startade datorn. Och det var inget jag saknade, tvärtom var det en skön paus även om det bara var några dagar.

Fast jag har inte slöat, det har varit en aktiv paus. Jag har fått hem några möbler och flyttat om här hemma. Bland annat kunde jag kassera den fruktansvärt fula garderoben som stod här när jag flyttade in. Jag fick frågan om vad jag skulle göra med den, jag tror att det var början till ett vänligt förslag om att hjälpa mig att forsla den till soptippen. Men jag har ju oftast planer för saker och material och jag hade planer om att förvandla den till hyllplan till mitt förråd. I  förrådet som tyvärr inte har ljus (jag borde köpa pannlampa) finns det ett skjul. Kan man kalla det för skjul förresten om det är inomhus? Jag kan inte komma på något bättre ord för det. I alla fall så kommer detta skjulet att bli en samlingsplats för alla prylar som jag samlar till återanvändning. Askar, papper, kartong, tavlor, träbitar, canvas, pringlestuber...listan kan göras lång. Listan skulle även bli lång om jag började rada upp allt jag har inne i min lägenhet för återanvändning. Mitt pysselrum som jag hädanefter kommer att referera till som ateljé! :-)

Jag är kreativ, jag är händig, jag tänker utanför ramarna. Jag tycker även om personliga lösningar och inredningsstilar. Här har jag både utrymme, möjlighet och lugn för att få utlopp för det. I förrgår målade jag möbler. Igår snickrade jag, idag fixade jag el på några lampor. Vem vet vad jag gör imorgon? Jag tror det blir sortering som gäller, kanske lite bärande upp och nerför trapporna till förråden. Ett generöst hus ger mig möjlighet att ha två förråd, en i källaren och en på vinden. Ordning och reda bör råda även i förråden. Ärligt talat njuter jag av ordning och att veta exakt var alla grejer finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar