fredag 25 februari 2011

Bokvärk

Jag var och handlade i second hand affär idag. Där såg jag en jättejättestor bok som skrek till mig. Ta med mig hem skrek den. Jag försökte ignorera den först för den var STOR och TUNG så jag tittade bara på den och satte sedan tillbaka den i hyllan. Precis bredvid mig stod en man som nästan direkt tog ut boken och tittade på den. Då började det skrika lite i mig så jag förstod att jag behövde den. Som tur var så ställde han tillbaka den och det tog inte många sekunder innan jag nappade den. Själva boken i sig var inte så spännande, den handlade om odd fellows loger men den var stor och fin och jag kommer att använda den till altered book. Jag kommer dock inte att förändra den så mycket.

Att bära hem den var tufft! Hjälp, vad tung den var. Jag försökte väga den hemma men hushållsvågen går bara upp till 5 kg och jag äger ingen annan våg.

Tänk så märkliga saker som kan tala till en, saker som man bara måste ha. Och då menar jag inte det senaste modet eller något som alla andra har utan ibland trillar jag bara över Ingerprylar. I en annan second hand affär hittade jag en säkring. Jaha, spännande då. Och ja, det var det! Den var från England och var sådär 30 cm hög och ser ut som en lampa. Lite steampunk sådär, jag föll direkt och bara kastade mig över den helt lycklig. Mina orangea vaser från 60-talet gör mig också glad.

Fast samtidigt som jag blir glad av dessa saker så är jag bekymrad över handlandet. Det är ju inte bra för världen att handla och frakta och tillverka så mycket, vi utarmar vår planet. Jag har konstant dåligt samvete för det.

Bokbärandet var lite för mycket för min kropp. Ont, ont och ont. Jag tog lite receptbelagda droger samt receptfria droger i form av ostbågar och har sedan legat med värmedyna på axlarna. Det känns inte jättebra men lite bättre. Fötterna tycker inte om mig idag...heller.

Jag behöver komma till min sjukgymnast. Jag är inte orolig för det "vanliga ontet" men det nya bekymrar mig. Det som tillkommit i vänster axel är obekant och jag gillar inte det. Jag ringde henne för 2½ vecka sedan och bad henne ringa upp men hon har fortfarande inte hört av sig fast jag lämnade ytterligare ett meddelande.

Nej, nu skall jag undersöka sängen närmare. Det behöver jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar