söndag 13 februari 2011

Aktiviteten

I veckan hade jag mitt fjärde samtal med aktivatorn. Jag är inte överväldigad. Jag försöker göra det bästa av det men det är svårt när jag hela tiden måste balansera det jag vill säga mot det jag vet att hon vill att jag skall säga.

Det är lätt att säga att det är klart att jag skall kunna säga vad jag vill men nope, det kan jag inte. Då blir jag sedd som besvärlig och negativ. Kanske lite obstinat till på köpet.

Min aktivator säger att jag måste ju samarbeta, det går ju inte om jag inte gör det och att hon kan ju inte kolla att jag följer hennes råd. Ärligt talat förstår jag inte ens varför hon säger detta för jag tycker att jag har följt det ganska bra. Säger hon det för att hon inte tycker att jag sköter mig tycker jag inte det är speciellt bra uttryckt. Säger hon det bara som en varning/upplysning tycker jag att det är katastrof!

Vidare säger hon att jag i början var i förnekelse. Hmmm...jag är fortfarande i "början" hos henne och nej, jag förnekade inget. Jag vet mycket väl mina svagheter men hon verkade inte ha förstått vad jag sade. Det kan hon inte ha gjort om hon säger så.

Jag hade fått några hemläxor:
  • svara på 10 frågor
  • ställa äggklocka och ta pauser
  • vara medvetet närvarande vid matintag och kattgos och dokumentera det
Jag är noga, jag är ordningsam och följaktligen hade jag min lilla mapp med dokumentationen och när aktivatorn ser denna börjar hon skratta. Öh, vad är det som är roligt frågade jag. Du har med dig så många papper svarade hon. Ja, det hade jag, som hon hade bett om.

Vi gick genom frågorna eller rättare sagt svaren. En av frågorna var om jag tävlade med mig själv/andra och varför. Jag försökte vara ärlig både mot henne samt mot mig själv och svarade att jag är intelligent, har bra idéer och är duktig på många saker, jag vill alltid göra mitt bästa och det vill jag skall synas i det jag gör. Jag har svårt att prata om detta, det är som att det är skamligt. Jag är intelligent men jag vågar inte säga det. "Vem tror hon att hon är?"
Men jag försökte.
Och jag fick ett svar. Vad gör du då här frågade hon.

Allt är inte dåligt. Ibland får jag något bra förslag.

Men det är extremt svårt att försöka balansera och pricka in det som är bra för mig samtidigt som jag skall undvika att ha egna åsikter.

1 kommentar:

  1. Ärligt, så låter det ju som om hon är ganska orutinerad. Går efter någon manual och förväntar sig att du ska passa in i den. Har man jobbat lite längre, så har man fått med sig en verktygslåda full med tips och knep och man har lärt sig att anpassa sitt arbete efter den man möter. Ta inte åt dig!Kram/Malin

    SvaraRadera