torsdag 14 februari 2013

Hemtjänstjubel

Vilka gulliga människor som jobbar i hemtjänsten. I måndags fick jag hem två rara damer som svishade runt och städade. Den ena hjälpte mig sedan att tömma kattlådan och fylla på bara för att hon såg att det behövdes. Hon tog sig också lite till att prata med mig vilket jag uppskattade mycket. Det känns annars väldigt konstigt med människor som springer in, städar hos mig och försvinner igen. Jag skäms lite för att de skall behöva göra det men det underlättar med ett kort samtal som etablerar kontakt. För mig i alla fall, för dem kanske det är tvärtom!

Idag hade jag egentligen inköp men jag behövde inget. Jag är våldsamt sugen på en semla men det finns inte en chans att jag ber någon i hemtjänsten handla det åt mig! Imorgon får jag besök av en väninna och en semla passar väl bra som fika!

Så när hemtjänsten kom idag frågade jag lite snällt om det var möjligt att förvandla inköpstiden till renbäddning och diskning istället. Absolut och svish, svisch! Jag som älskar en nybäddad säng fick nästan lite tårar i ögonen av det. Vad skönt det skall bli att lägga sig! Jag försökte hjälpa henne men jag var nog inte så mycket hjälp. Sätt dig sade hon till slut.

När hon gick sade hon att hon skulle kolla upp frågetecknen. På utredningen står det en sak och i beslutet en annan. Och det var inte så att jag ville ha hjälp med saker som de tyckte var onödiga, tvärtom var det handläggaren som hade föreslagit vissa insatser. Vad skönt, då kan jag släppa detta för tillfället och njuta av en renbäddad säng och en ren diskbänk!

1 kommentar:

  1. Gläds med dig att det fungerade så fint. Skönt med renbäddat och så en katt på varje sida.
    Tänk vad några rara ord kan göra för en.
    Du skall inte skämmas för att ta emot hjälp desto fortare är du på benen pigg och kry.
    Hälsning. Anna

    SvaraRadera