onsdag 25 juli 2012

Yoga och glädje

Nu under sommaren har det varit yoga på stranden på onsdagar och idag var tredje gången jag var där. Jag fullkomligt älskar yoga, det är så bra för mig, det är så bra för min kropp. Ledaren är både duktig och rar och deras lokal ligger inte så långt ifrån där jag bor. Det torde ju betyda att jag skall fortsätta där sedan i höst, eller hur?

För nu satsar jag på mig själv. Jag satsar på min kropp, jag satsar på mitt lugn, jag satsar på glädje, hälsa och styrka. Jag satsar på att omgiva mig med människor och saker som får mig att må bra. Och jag vill göra saker som får mig att må bra.

Jag fick den frågan när jag fikade med en vän i förra veckan - vad gör mig glad?
Att skapa gör mig väldigt glad.
Mina underbara katter gör mig glad även om den ena just nu klöser på min nyinköpta yogamatta!
Att träffa intressanta människor och ha meningsfulla samtal gör mig glad.
Att beröra människor, både med min konst och genom samtal är viktigt för mig. Det gör mig både glad, förundrad och ödmjuk.
Gud och naturen. För mig är det inte två olika saker. Gud är i naturen, naturen är i Gud. Och båda två är lika viktiga.

Jag har vänt sida i min bok. Jag har separerat och flyttat och bygger upp mitt nya liv. Eller det kanske inte är ett nytt liv, jag vill nog hellre kalla det för ett nytt kapitel. Det kommer att bli många kapitel. Många kapitel och mycket glädje. Jag är bra hur jag än är, jag är bra för att jag är jag. Jag är som jag skall vara och jag är djupt älskad bara genom att vara mig själv, utan prestationskrav, utan snygghetskrav, utan snällhetskrav! (Jag älskar dig när du är snäll och söt och rar.)

Mitt liv kommer att byggas av glädje, hälsa och Gud. Och jag har all möjlighet i världen att påverka det som jag vill. Idag gör jag det genom att låta mig själv marineras i den glädje jag känner!

Så imorgon när jag vaknar så kommer jag säkert att vara lika glad. För det måste man väl vara när man har marinerats i glädje hela natten? Då har jag dragit det åt mig ju!

Nattinatti, har en marinad att förbereda nu! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar