måndag 17 juni 2013

4 års tuttkoll

Vilken tur att jag igår kväll bläddrade fram till denna vecka i kalendern. Jag var helt säker på att jag hade läkartid nästa vecka men det var alltså idag. Det som jag trodde skulle vara en ganska tom dag blev plötsligt helt späckad!

Klockan 11 hade jag tid på onkologen men det kändes inte så farligt. Jag har varit där ganska många gånger och det är liksom avdramatiserat nu. Trodde jag. För när jag kom fram ser jag att det är ombyggnation och att onkologen för tillfället är nerflyttat till strålningen. Där har jag iofs aldrig varit men det var okänd mark och väldigt cancerförknippat. Till min förvåning kände jag hur hjärtat började bulta och hur stressad jag blev. Bara av att det var på ett annat ställe! Ett riktigt deprimerande ställe dock, ungefär lika hemskt som kardiologen - båda avdelningen ligger i källaren.

Som tur var så fick jag träffa en väldigt trevlig läkare. En ung kvinna, väldigt ung! Faktum att hon såg så ung ut att jag funderade på hur hon kunde jobba där. Men jag utgick ifrån att både hon och jag var på rätt ställe och sade inget! ;-) Dessutom antog jag att hon var utled på att höra hur ung hon såg ut. Jag bestämde mig för att bedöma hennes bemötande och kunskap istället. Det hoppas jag väl iofs att jag oftast gör men det är inte alltid som det är så tydligt. Hon visade empati och gav mig tid och lyssnade på mig och hon var mänsklig, vi kunde tom skämta och hon fick låna min penna eftersom hon inte lyckades hitta någon i röran. Hon var försiktig i undersökningarna och det var helt ok. Ibland kan det kännas väldigt mysko att sitta där med brösten i vädret med någon som skall peta och klämma på allt. Men det gick bra, allt såg bra ut och andning, mage, hjärta och lungor såg bra ut. Inga avvikande lymfkörtlar. Jag ställde några frågor som jag hade hört när jag var på Vidarkliniken om att det skulle finnas en typ av massage som är till för att tillbaka känsel efter operation. DET fick hon hemskt gärna kolla upp!

Efterssom jag totalkt hade glömt denna tiden ahde jaginte tagit blod som jag skulle gjort i förraveckan men jag gjorde det nu stället. In på blodcentralen och som tur var det inte så lång kö. Jag sätter mig alltid allra längst bort för att slippa baciller och snor men idag var det en som hade tagit min plat! Men han blev inkallad så jag fick min plats ändå!

Mitt schampo var slut och mitt hår har blivit riktigt risigt av det så jag bestämde mig för att köpa en nytt men jag blev helt förvirrad när hon började prata om vad allt gör och det och denna och längder och håret på skallen och känslig hårbotten och allt vad det var. Till slut bad jag bara henne att peka ut två som är bra så köper jag dem., Säkert lite dyrare sätt att handla på men jag höll på att vissna. Men innan jag kunde betala var jag tuvngen atyy hämta ut pengar efterwom de hade prob.m meedd avsläasren så jag fikc ta ut pengar för att köpa.

På vägen slank jag inom apoteket för att göra en beställning på iscador, men det gick ganska snabb6. Sen vet jag ingenting om hu8r lång tid det tar innan den kommer. Jag var ihnom Lindex också men allt såg bara tråkigt ut när de byggde om där också. GHar insett att jag nog behöver skalffa lite nya underkläder och sockar, strumppior.

Halvett skulle sotaren komma för att gå upp på en stege och dutta lite. Han gjorde säkrt mytckrt mer faktisktQ Sedan fick han grannes nyckel för att kunna göra det där. Sedan kom han tillbaka med den .

Efter det var klokcna 13.30 och då var det dags för möte med hmetjänst, handlägaren. Hon är  jättetrevig, jätterar oc omtänksam. Men jag vill ju bara att jag skall bli bättre så jag kan ta han om mig själv.Hon var inte där så länge. Jag bjöd henne på hemlagad citron och lime lemonad men hon verkade inte gilla det så mycket! Men JAG gör! :-)

När hon gick kunde jag vila lite, jag låg i soffan halva dagen. Jag var så himla trött. Det var nog faktiskt för myket grejer för mig idfag. Till på köpet skulle grannen hämta sina nycklar och vi bleg båda nyfikna på hur bor du så vi kan fram och tillbaka ch inspekterade våra lägenheter. Det var r9oligt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar