torsdag 25 april 2013

Dagens lunch

Pasta med smarrig sås på körsbärstomater, chorizo, vitlök, rödlök samt koriander. Var det verkligen inget mer...nej, men gott var det! Och ja, jag älskar koriander. Har använt det i maten 4 dagar i sträck nu! Det är så gott att gommen gör små volter bara jag tänker på det! Kanske klarar den här kroppen inte av att prova ut gördlar men laga och njuta av mat, det kan jag minsann! :-)

Gördelutprovning och nackspärr

Vanligtvis behöver man inte använda gördel längre, det har ju i alla fall gått 12 veckor. Men min mage är fortfarande enormt spänd emellanåt så jag bör nog fortsätta några veckor till i alla fall. Idag kostade jag på mig en ny gördel. Eftersom jag ändå var i krokarna slank jag inom Lindex för att kolla vad de hade. Fick bra hjälp av en expedit som plockade fram säkert 7-10 gördlar till mig. När den första kom typ till låren tänkt jag att den är alldeles för liten och fick ta i för att få upp den. Men den var inte för liten, det behövdes bara kraft för att dra upp den på plats. Upp och ner med sådär 10 gördlar, phew. När jag var nästan färdig hände det, det högg till i nedre delen av nacken ner mot skuldran. Det kändes som en nackspärr fast inte enbart i nacken. Jag fylldes av olika känslor och tankar. Jag blev både irriterad och ledsen samtidigt som jag tyckte det var både löjligt och komiskt. Klarar den här kroppen inte ens av att prova kläder utan att rasa ihop!

tisdag 23 april 2013

Tass i ögat

På detta något ovanliga sätt inledde jag min dag. Min ena katt har som vana att traska runt min kudde i en timme på morgonen. Eller rättare sagt över den...och över mig. Jag får väja för båda tassar och lilla söta bakdelen, ingetdera vill jag ha i mitt ansikte. Jag ligger vanligast på sidan och det har hänt mer än en gång att hon har trampat mig på näsan vilket både är otrevligt och komiskt samtidigt. Idag var jag kanske lite tröttare så jag inte hann undan, jag vet inte riktigt hur det gick till. Men mitt i kuddtraskandet trampar hon mig alltså rakt i mitt högeröga. Hade det åtminstone varit stängt hade nog inget hänt men hjälp, vilken smärta! Gudskelov att inga klor var inblandade! Detta räckte långt nog och med smärta, lite suddighet och ett blåmärke (som inte är blått utan rött) har jag fått gå med glasögon idag. Vanligtvis har jag glasögon enbart när jag 1. Är sjuk eller 2. Är på väg till sängen. Idag har jag dock fått inblick (pun intended) om att det finns en kategori 3, nämligen tass i ögat.

Dagens och gårdagens lunch

Mumma säger jag bara.

Igår blev det en variant på Ceasarsallad. Jag glömde bacon tyvärr men den var riktigt, riktigt smarrig ändå! Vad duktig jag är! :-)

Idag gjorde jag champinjonsoppa inspirerad av den otroligt goda kyrksoppan i förra veckan. Slängde i koriander både i dag och igår och gah, vad gott det blev! Vad duktig jag är! :-)

Så, vad blir det imorgon. Spänningen är stor. Blir det någon nytt kulinariskt experiment i köket eller blir det kyrklunch istället? Denna veckan bjuds det på fisksoppa. Fast vem vet vad som bjuds här hemma!

Alldeles på tok för sent men jag höll på med ett projekt som ger ordet deadline en helt ny innebörd. Det måste bli färdig imorgon. Men nu gör jag ingen mer nytta idag. Speciellt inte med tanke på att jag börjar snurra nu känner jag. Det är bara några meningar ifrån obegriplighet så jag stannar här för att förskona er. :-)

söndag 21 april 2013

Hårresande

Igår tog jag en spontan dusch. Det var länge sedan jag kunde göra det. Under en tid har jag fått planera det i flera dagar för att jag inte har orkat göra något annat den dagen jag duschar, det har tagit all ork jag hade. Men nu efter mer än 11 veckor kan jag vara friare i mitt duschande vilket de flesta andra efter denna typ av operation verkar ha kunnat göra efter en vecka typ. Jaja, min kropp är som den är. Det är ju bara att hänga med, jag har ju faktiskt inget annat val, jag är ju fast i den! :-)

Idag borde jag tagit en planerad dusch. Jag kanske ropade hej lite för tidigt igår för hårtvätt ingick inte i gårdagens dusch för jag orkade inte. Det hade jag tänkt göra idag. Det orkade jag inte. Så istället blev det till att rufsa till svallet och sätta upp det.

Jag använde varken sjal eller peruk när jag var skallig. Däremot hade jag velat ha snygga ombindningar nu de dagar jag inte orkar fixa håret eller de dagar håret inte vill bli fixat. Jag har köpt några retrohucklen men jag kan inte använda dem. De halkar av eftersom mitt hår är halt och min huvudform tydligen är fel för dem.

Jag stötte på en fd kollega igår, det var lite märkligt. Det måste ha varit sådär 15 år sedan och han kom fram och började prata med mig/stöta på mig precis som om det bara var häromdagen vi sågs. När han frågade om jag gick dit ofta började jag fnissa lite. Och när han frågade vad jag gjorde nuförtiden var jag nära att börja sjunga och/eller skratta högt. Jag orkade inte dra allt så jag sade att jag hade cancer för några år sedan och återhämtade mig. Han såg verkligen chockad ut och så sade han - hårresande. Ja, kanske om jag hade haft hår då! Haha, jag tyckte det var hysteriskt roligt men jag vet inte ens om han fattade det!  




fredag 19 april 2013

Naturligt

Jag har inte sovit naturligt på många år. Lika många år som jag tagit medicinen X. Biverkningar brukar ju ge sig med tiden i vanliga fall men när det gäller min kropp är det sällan vanliga fall. Jag måste ta en insomningstablett, Stilnoct för att somna men den har hör och häpna den märkliga effekten att man vaknar efter några timmar. Så får att kunna fortsätta sova har jag en annan sovtablett, Lergigan. Egentligen är det en antihistamin men man blir dåsig av den vilket passar mig väldigt bra och därför fick jag den utskriven. Tyvärr är den också en av bovarna till mitt förlängda QT-tid och jag var tvungen att sluta med den direkt. Följden är att jag vaknar tidigt varje morgon. Vaknar jag mellan 2 och 4 brukar jag kunna somna om men vaknar jag vid 5 som är det vanligaste är det stört omöjligt. Då går jag upp och gör konstiga saker. Inte lika konstiga saker som jag gör på kvällen men ändå.

Vad gjorde jag då idag? Valnötsfärskost håller jag på med. Jag har blandat filmjölk och gräddfil och värmt det så det flockar sig. Nu skall det rinna av i sådär 3-5 timmar vilket blir ganska lagom. Jag brukar bli trött efter ett tag när jag går upp så tidigt så då är det färdigt när jag går upp!

Tyvärr tror jag inte att jag blir helt nöjd med osten med bara hackade valnötter. Jag hade egentligen velat ha mer smak. Det finns valnötsessens på Essencefabriken i Stockholm men man måste handla för minst 250 kr och dessutom tillkommer postförskottavgift på större summa än vad jag har tänkt handla för. Det verkar vara en alldeles underbar affär att träda in i för någon som mig som har väldigt starka sinnen, bla luktsinnet. Men jag går rådbråka min hjärna för att komma på någon ställföredrädare att skicka dit!

måndag 15 april 2013

Hej

Ja. Det är vad jag vill och orkar skriva idag. Vill mest bara ge ifrån mig ett livstecken.
Hej och hejdå.